Benus
Tortilla z wędzonym kurczakiem
Składniki:
  • 4 tortille „Mestemacher”
  • czerwona papryka pokrojona w paski
  • oliwa
  • 15 dag zielonej fasoli szparagowej
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól, pieprz
  • 40 dag wędzonej piersi kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 1/2 szklanki startego ostrego sera
  • avocado
  • krucha sałata
  • 2 łyżeczki oregano

Tortilla z wędzonym kurczakiem

Paski papryki wymieszać z oliwą i octem, doprawić do smaku. Wędzonego kurczaka pokroić w paski. Tortillę podgrzać w piekarniku lub w mikrofalówce (ok. - 1 minuty) lub na patelni bez tłuszczu po ok. 20 sek. z każdej strony. Tortillę posmarować rozgniecionym czosnkiem, posypać serem, nałożyć kurczaka, paprykę, sałatę, fasolkę, avocado, posypać oregano i resztą sera. Delikatnie zawinąć. Podawać na ciepło lub na zimno.

 

Wskazówki: Tortillę podgrzać w piekarniku (ok. 1 min. w temp. 200°), w mikrofalówce (ok. minuty) lub na patelni bez tłuszczu po ok. 1 min. z każdej strony.