Benus

Czarny wyszczupla

Jeśli:

  • dbasz o to, aby Twoje posiłki zawierały produkty smaczne i zdrowe
  • wysoko cenisz sobie jakość składników Twojej diety
  • dbasz o linię
  • zwracasz uwagę na składniki odżywcze zawarte w pieczywie, a zwłaszcza na brak konserwantów to chleb pełnoziarnisty Mestemacher jest dla Ciebie

 

Dlaczego?

  • ponieważ nie zawiera żadnych konserwantów
  • jest bogaty w błonnik
  • jest smaczny
  • jest produkowany z najwyższej jakości składników, zgodnie ze standardami bezpieczeństwa i higieny na każdym etapie produkcji
  • dzięki procesowi pasteryzacji posiada dogodny, 6-miesięczny termin przydatności do spożycia

 

Bogactwo błonnika

Błonnik jest składnikiem żywności pochodzenia roślinnego, który nie jest rozkładany przez enzymy przewodu pokarmowego człowieka. Kontroluje wiele bardzo istotnych procesów w organizmie.

W związku z tym, że błonnik nie jest trawiony i wchłaniany, nie dostarcza również substancji odżywczych, ale mimo to koniecznie powinien być obecny w naszej diecie.

Pomaga w odchudzaniu, dając uczucie sytości, co pozwala ograniczyć łaknienie i utrzymać wagę.

Zalecane dzienne spożycie całkowite błonnika to ok 25-38 g/dzień. Pieczywo Mestemacher zawiera w 100 g średnio 41% dziennego zapotrzebowania.

Pełne ziarna w chlebie Mestemacher

Produkty pełnoziarniste są najlepszym źródłem węglowodanów będących podstawą piramidy zdrowego żywienia. Pieczywo Mestemacher jest pieczone ze świeżo zmielonych całych ziaren zbóż, dzięki czemu zachowuje swoje naturalne wartości odżywcze, witaminy, minerały oraz cenny błonnik - niezbędny i niezastąpiony element diet odchudzających.

Jak to możliwe, by chleb bez konserwantów miał tak długi termin przydatności do spożycia?

Jest to możliwe dzięki procesowi pasteryzacji. Podobnie jak z kiszonymi ogórkami czy kompotem z wiśni - nikt nie wątpi, że nadają się one do spożycia nawet po wielu miesiącach, jeżeli słoik nie został otwarty. Sól lub cukier pełnią tu rolę naturalnej substancji konserwującej, a zagotowanie słoika z zawartością to proces pasteryzacji.
W przypadku naszego chleba substancją naturalnie konserwującą jest zakwas. Po upieczeniu chleb jest pakowany szczelnie w folię i poddany pasteryzacji. Szczelność opakowania gwarantuje zachowanie świeżości przez długi czas. Po rozpakowaniu chleb nie ma już żadnej szczególnej ochrony, najlepiej przechowywać go w lodówce i spożyć jak najszybciej.